HIGH SPEC DELUXE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hi-Spec Deluxe has a minimum land area of 5,000 square feet and a build up area of 3,681 square feet. It provides 6 bedrooms including a guest room and a maid room and 5 bathrooms. The living area is spacious and there is a central tv/family area. A laundry room and a wet and dry kitchen makes Hi-Spec Deluxe a home to cherish.

HIGH SPEC SUITE

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hi-Spec Suite has a minimum land area of 7,000 square feet and a build up area of 4,284 square feet.  It provides 7 bedrooms including a guest room and a maid room and 6 bathrooms. The master bedroom with a walk-in wardrobe is designed to be on the ground floor. The living area is spacious and there is a central tv/family area. A laundry room and a wet and dry kitchen makes Hi-Spec Suitea dream home.

HARGA

Keistimewaan Peraga ialah keupayaannya menjual rumah yang sama saiz dan kualiti pada separuh harga  daripada rumah yang sama di lokasi seumpamanya. Faktor nilai tanah rezab Melayu yang  masih rendah membolehkan Peraga menjual rumah pada harga sedemikian. Sedangkan dari segi kos binaan rumah ianya tetap sama, samada dibina di atas tanah rezab Melayu ataupun di atas tanah yang tiada sekatan.

Keistimewaan harga sedemikian kepada pembeli dari kalangan orang Melayu dijangka tidak akan berkekalan lama. Ini adalah kerana pendapatan orang Melayu sudah meningkat dan nilai tanah rezab Melayu juga bertambah. Lambat laun harga rumah yang ditawarkan Peraga akan menyaingi harga rumah-rumah seumpamanya.

Bagi mereka yang tidak  mahu spekulasi melalui peningkatan harga rumah, pembelian rumah di atas tanah rezab Melayu yang Peraga tawarkan dengan harga yang menarik merupakan langkah yang bijak.

CIRI & SPESIFIKASI

Rumah yang ditawarkan dilengkapi dengan sistem keselamatan kawalan pusat, sistem air panas solar dan pagar autogate elektrik.

Sistem keselamatan kawalan pusat akan memberitahu anda dan pusat kawalan mengenai gangguan kepada rumah anda. Pusat kawalan akan terus berhubung samada dengan pihak polis, ambulan atau bomba untuk memberi anda bantuan kecemasan.

Bahan binaan dan spesifikasi bangunan adalah daripada kualiti yang tinggi. Spesifikasi bagi setiap jenis rumah ialah seperti berikut:-